Webshop

Waarom online verkopen juist nu zo belangrijk wordt

Auteur: Kaspar

Heel de wereld bevindt zich nog altijd in de ban van het coronacrisis. Hoewel veel fysieke winkels op omvallen staan zijn er veel online webshops die juist een enorme groei meemaken. Deze webshops zorgen er dan ook voor dat er aanzienlijk meer omzet geboekt wordt. Mocht ook jij al een lange tijd een webshop willen laten ontwikkelen dan is dit hét moment om de knoop door te hakken. Benieuwd waarom online verkopen juist nu zo belangrijk wordt? Lees dan snel verder om hierachter te komen, ik laat het je namelijk allemaal zien in dit artikel!

Vlucht naar het online winkelen

Goed, laat ik maar eens beginnen bij de belangrijkste vraag: waarom is het verstandig om op dit moment een webshop op te zetten? Is door de coronacrisis niet heel de economie stil komen te liggen? Hoewel het virus er in inderdaad voor heeft gezorgd dat veel fysieke bedrijven het slecht doen is dit niet voor alle bedrijven het geval. Het is namelijk zo dat we in ons land zien dat veel mensen online spullen zijn gaan kopen.  Mensen zitten nu massaal thuis en werken ook vaak vanuit huis. Hierdoor bestellen ze spullen die ze nodig hebben om deze tijd door te komen. Van een muismat tot aan een nieuwe computer, er zijn ontzettend veel spullen die vandaag de dag gekocht worden.

Zolang de vervoersbedrijven nog gewoon kunnen bezorgen vind er online dan ook niet echt een krimp plaats. Wanneer je enkel en alleen via het internet actief bent maakt het niet uit of de winkelstraten vol of leeg zijn. Sterker nog, een lege winkelstraat betekent vaak meer klanten voor de online bedrijven. Het is duidelijk dat websites als Zalando en bol.com en ook grotere aanbieders als Amazon eigenlijk niet echt heel veel te lijden hebben onder deze crisis. Zij blijven verkopen zoals ze altijd al deden.

Welke kansen liggen er voor je open?

Deze crisis geeft ook jou de gelegenheid om een webshop op te zetten die gelijk goede resultaten zal boeken. Nu zijn er meer kansen alleen een grote hoeveelheid aan kopers via je webshop. Om het wat makkelijker voor je te maken heb ik hieronder de grootste kansen voor het opzetten van een nieuwe webshop op een rijtje gezet:

online verkopen: Zo kun je jezelf zichtbaar maken

Zoals ik al heb aangegeven zitten de mensen massaal thuis. Wat betekent dit? De meeste mensen, met name jongeren, zitten uren per dag op social media. Wat moet je anders als je niet naar de kroeg kunt. Dit geeft jou de mogelijkheid om te bouwen aan je online zichtbaarheid. Door een eigen webshop te ontwikkelen en tegelijkertijd je zichtbaarheid te vergroten via de social media kanalen is het echt niet zo lastig om een grote doelgroep aan te spreken. Daar komt bij dat de prijzen voor de advertentiecampagnes op onder andere Facebook aanzienlijk zijn gedaald. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest als nu om jouw bedrijf voordelig aan de man te brengen.

Tips om online op te vallen? Ik schreef eerder een artikel over hoe je de conversie van je webshop kunt verhogen.

Je kunt je SEO waarde verhogen

Mocht je al een webshop hebben dan is dit het moment om jouw online vindbaarheid eens onder handen te nemen. Doordat er veel meer mensen online zijn is het noodzakelijk om te zorgen voor een goede positie binnen de zoekmachines. Dit kan betekenen dat je jouw zoekwoorden eens goed door moet spitten, maar het kan ook zijn dat je extra methodes kunt proberen om de SEO te verbeteren. Misschien denk je er al een lange tijd over na om een blog te koppelen aan je webshop. Je zal op geen enkel moment in de toekomst zoveel tijd krijgen om te experimenteren op SEO gebied. Door er mee aan de slag te gaan kun je de fundering leggen voor toekomstig succes.

Je kunt aan jezelf werken

Hoewel de bovenstaande kansen voornamelijk zien op de website zelf is dit ook een mooie periode om aan jezelf te kunnen werken. De kennis die je op doet kun je vervolgens gebruiken voor het ontwikkelen van je eigen online verkoopkanaal. Probeer om eens een paar cursussen te volgen of lees eens wat vaker een boek over zakendoen. Jezelf scherp houden is ontzettend belangrijk, zeker in deze tijden. Door je tijd goed te benutten kan ook jij sterker uit deze coronacrisis komen.

Je kunt inspelen op trends

het is natuurlijk altijd mogelijk om in te spelen op trends, echter is dit toch wel een unieke periode. Zo kun je zien dat aanbieders van ergonomische stoelen op dit moment ontzettend goede zaken doen, mensen willen hun werkplek nu eenmaal goed inrichten. Wordt het weer lekker weer? Dan zullen de mini airco’s als ware broodjes over de toonbank vliegen. Hoewel het niet altijd makkelijk is om de trends te herkennen is het wel mogelijk om gouden kansen te zien die anderen links hebben laten liggen. Zo blijf je de anderen altijd weer een stapje voor.

Zo werd het de afgelopen maanden een trend om (online) mondkapjes en desinfectie gel te verkopen. De eerste weken waren ze niet aan te slepen. Nu worden ze aangeboden in alle soorten, maten en printjes. In dit geval is het zo dat het aanbod boven de vraag stijgt. Een tend waar teveel online ondernemers zich aan gewaagd lijken te hebben.

Het komt er in feite op neer dat echt iedere crisis bepaalde kansen met zich mee weet te brengen. Dit is dan ook niet anders voor de Coronacrisis. Daar waar de reguliere, fysieke winkels het lastig hebben om rond te komen is dit hét moment om jouw slag te gaan als online webshop eigenaar. Wanneer de economie weer helemaal aantrekt en mensen weer meer spullen gaan kopen zal ook jouw webshop door kunnen groeien. Maak echter gebruik van de mogelijkheden die je nu hebt om jouw webshop van de juiste fundering te voorzien.

Boost je online verkoop met je eigen webshop

Zoals je wel kunt zien is het laten ontwikkelen van een webshop op dit moment één van de beste keuzes om te maken. Aangezien de gehele coronacrisis nog wel even zal duren is de kans groot dat de groei van E-commerce alleen maar toe zal nemen. Mocht je nu zelf willen beginnen met online verkopen en een webshop willen laten ontwikkelen dan kun je contact met mij op te nemen. Ik help je hier graag bij. Voor je het weet zal ook jij deze enorme groei mee kunnen pakken!

Deel:

Kaspar Daamen

Webdesigner bij kaspar.nl

Neem contact op