Webhosting Eindhoven

Webhosting zonder gedoe

Je wil wel een website, maar weet niet goed hoe eraan te beginnen? Ik zorg voor jouw webhosting in regio Eindhoven (daarbuiten ook, natuurlijk, maar het is nu eenmaal leuker om van dichtbij te kunnen samenwerken). Ben je een lokale ondernemer in Eindhoven en werk je graag samen met iemand uit de buurt dan kan je op mijn diensten rekenen.

Een standaard webhostingpakket bestaat uit:

  • een .nl of .com domeinnaam
  • jouw website met SSL-certificaat (te herkennen aan het slotje dat voor de URL staat in de browser)
  • e-mailpakket

Hierbij houdt het niet op: ik hou rekening met extra wensen en diensten op maat zijn altijd mogelijk.

Wacht… wat is webhosting?

Wanneer ik je vertel dat ik zorg voor de domeinnaam en de webhosting van je website en dat ik er een SSL-certificaat aan zal toewijzen, begrijp ik dat het je wat duizelt bij het horen van deze termen… geen zorgen, ik loods je er doorheen. Dingen kunnen op een eenvoudige en ingewikkelde manier uitgelegd worden, ik probeer de eenvoudige aan jou mee te geven.

Domeinnaam en webhosting in Eindhoven

Wanneer je een website hebt, dan reken je automatisch op webhosting. Het is de ruimte die je krijgt om alle inhoud die op je website te zien is, op te slaan. Het bedrijf dat ervoor zorgt dat dit op een veilige én snelle manier gebeurt,  is een hostingbedrijf. De domeinnaam is de naam waarmee jouw website kan geïdentificeerd worden. De unieke naam waarmee je op internet gevonden kan worden, zeg maar.

Je zou ervoor kunnen kiezen om een website lokaal te hosten. Dat betekent dat je alles zelf voorziet: hardware, software, infrastructuur… er zijn grotere bedrijven die hier de voorkeur aan geven, maar als particulier of kleine ondernemer is webhosting via een hostingbedrijf de meest logische keuze met het minste gedoe en het laagste kostenplaatje.

Wat betekent dat slotje in de browser?

Vaak zie je in de adresbalk een slotje of https:// staan voor de domeinnaam. De website maakt gebruik van een SSL-certificaat. Dit betekent – heel eenvoudig gezegd – dat jouw website extra beveiligd is tegen tussenkomst van derden wanneer er bijvoorbeeld login- en betalingsgegevens of persoonsgegevens worden uitgewisseld op jouw website. Tegenwoordig is dit onmisbaar.

Ook als er op jouw website niet met betalingen of persoonsgegevens gewerkt wordt, is een SSL-certificaat een onmisbare tool. Eerst en vooral is jouw website extra beveiligd wanneer er gegevens uitgewisseld worden tussen jouw website en de bezoekers ervan. Website bezoekers laten zich ook vaak leiden door dit certificaat: het schept – misschien onbewust – extra vertrouwen waardoor ze jouw website gaan bezoeken en er ook langer op blijven vertoeven.

Positief voor jouw Google ranking

Google kondigde een paar jaar geleden al aan dat ze een https-verbinding meenemen in de zoekresultaten en zelfs voorrang geven ten opzichte van niet beveiligde websites. Het SSL-certificaat zorgt dus niet enkel voor de beveiliging van jouw website, maar zorgt ook onrechtstreeks voor betere zoekresultaten. Mooi meegenomen, toch?

Webhosting in Eindhoven en omstreken 

Het standaard webhostingpakket dat ik aanbied, kost je slechts € 95 per jaar. Hierbij zijn (het aanvragen van) de domeinnaam, toewijzen van het SSL-certificaat en een e-mailpakket inbegrepen. Met deze basis ben je als lokale ondernemer al heel wat.

Misschien wil je een aantal extraatjes of heb je een ander idee dat om een meer uitgebreide service vraagt? Neem dan zeker contact met me op en dan stel ik samen met jou een pakket op maat samen.

Samen aan het werk

Webhosting, SSL-certificaat, e-mailpakket… ik help het je graag realiseren. Aarzel niet om contact op te nemen: jouw website hosten in Eindhoven loert letterlijk om de hoek.

Kaspar Daamen

Vragen? Of direct van start?

Weten wat ik jouw onderneming kan betekenen? Neem contact met mij op. Dan voorzie ik je van passend advies en een offerte op maat.