Visuele identiteit

Dè huisstijl die jouw startende onderneming een eigen gezicht geeft 

Elke kleine, startende of lokale ondernemer weet waar hij voor staat. Zo weet je vast wel waarom jouw klanten zo graag jouw klanten zijn en waarom je net deze zaak gestart bent. Moeilijker wordt het wanneer je jouw passie, gedrevenheid en datgene waar je voor staat ook wil omzetten in beelden. Het is namelijk van belang om een goede indruk te maken en dat doe je door middel van een doordachte en duidelijke huisstijl… en daar kom ik in beeld.

Meer dan een logo

Het creëren van een huisstijl is veel meer dan een treffend, allesomvattend logo ontwerpen. Je wil ook de identiteit van jouw bedrijf uiten en zorgen voor een duidelijk imago bij jouw (potentiële) klanten. Je creëert als het ware een rode lijn door alle communicatie die jijzelf of jouw bedrijf voert in de vorm van brieven, een website, een logo, brochures…

Een unieke uitstraling wekt vertrouwen bij de klant. Net omdat je met een mooie huisstijl vele doelgroepen aanspreekt, verhoogt het je naamsbekendheid. Niet enkel lokaal, maar ook ver daarbuiten. Bovendien kan je je met jouw huisstijl onderscheiden van de concurrentie.
Onrechtstreeks werkt een consequente huisstijl ook nog kostenbesparend: omdat alle regels en hulpmiddelen duidelijk vastgelegd zijn, hoeft er niet telkens een heel (ontwerp)proces aan vooraf te gaan.

De huisstijl waar je naar verlangt

Je haalt alle voordeel uit een duidelijke en weldoordachte huisstijl. Ik ondersteun jou hierbij en ga voor perfectie. Op basis van de informatie en inzichten die ik opdoe uit onze gesprekken, ga ik op zoek naar een huisstijl die bij jou, jouw bedrijf en jouw wensen past. Hieruit ontwikkel ik een eerste concept die de basis vormt voor de huisstijl die aansluit bij jouw (lokale) onderneming en doelgroep.

Heb je al een logo? Ook dan kan ik de huisstijl voor jouw bedrijf aanpassen of ontwerpen! Ik denk graag met je mee hoe we bestaande concepten of logo’s kunnen implementeren in een nieuwe huisstijl… of hoe het misschien toch beter is om een volledig nieuwe huisstijl te ontwerpen. Alles hangt af van de situatie en het doel dat je wil bereiken.

Ben je een startende ondernemer en begin je helemaal van nul?  Dan is een marktonderzoek aangeraden. Dit doe ik enkel wanneer je dit wenst. Zo kan ik jou op passende wijze adviseren en past de huisstijl helemaal bij jouw type onderneming.

Herkenning in Eindhoven en ver daarbuiten

Als zzp’er werk ik dagelijks met startende en lokale ondernemers in Eindhoven en omgeving. Het voordeel hiervan is dat dit zorgt voor duidelijke communicatie omdat we al snel op dezelfde golflengte zitten. Ik ben op de hoogte van de huisstijlen van andere lokale, startende en kleine ondernemers en zo kan ik ervoor zorgen dat je jouw unieke huisstijl kan uitdragen die jou onderscheidt van de concurrentie.

Tijdens het hele proces houd ik rekening met jouw wensen en voorkeuren om zo te komen tot een unieke huisstijl die perfect matcht met jouw onderneming. Ik zie het als mijn persoonlijke uitdaging om jouw ideeën en wensen te vertalen naar wat jij voor ogen hebt. Zelf geef ik mijn input aan jou vanuit creatief en technisch oogpunt: wat is haalbaar binnen wat je wil, welke kleuren matchen bij elkaar, enz…

Klaar voor jouw nieuwe jasje?

Of je nu kiest voor een modernere look, een nieuwe uitstraling of voor de ontwikkeling van een volledige huisstijl als ondernemer, ik vertaal jouw visie naar een compleet eindproduct. Een nieuw jasje voor jouw bedrijf, als het ware.

Wil je direct aan de slag met een nieuwe visuele identiteit? Je huidige huisstijl (laten) aanscherpen? Of heb je nog vragen? Neem contact met 0p.

Kaspar Daamen

Vragen? Of direct van start?

Weten wat ik jouw onderneming kan betekenen? Neem contact met mij op. Dan voorzie ik je van passend advies en een offerte op maat.