Webdesign

Hoe kies ik een goede webdesigner?

Auteur: Kaspar

Hoe kies je nu een goede webdesigner? Als freelancer krijg ik deze vraag regelmatig van klanten. Daarom leg ik in dit artikel uit op welke manier je deze keuze het beste kunt bepalen. Vooral voor startende bedrijven en lokale ondernemers is het namelijk van belang dat je kunt vertrouwen op de kwaliteiten van je zakenpartner.

Hierbij maakt het trouwens vrij weinig uit, of je bijvoorbeeld met een nieuwe website begint, of dat je een bestaande website wilt laten bijwerken. Een professionele webdesigner kan je met volle zekerheid helpen, om van je (nieuwe) website een online succes te maken.

Hoe kies je een goede webdesigner?

Maar wat maakt het werk van een professional nu zo goed? Er bestaan natuurlijk diverse factoren, die hier een belangrijke rol bij kunnen spelen. Meestal is de kwaliteit van een goede webdesigner makkelijk terug te vinden in de verschillende projecten en opdrachten, waaraan de professional in het verleden heeft gewerkt.

Je kunt ook op zoek gaan naar websites met een specifiek ontwerp en waarvan je het uiterlijk simpelweg ontzettend mooi vindt. Vergeet echter niet dat de beste webdesigners werkelijk de meest uiteenlopende lay-outs kunnen aanleveren.

Een professional werkt namelijk altijd vanuit de behoefte van de klant en houdt daarbij rekening met de meest recente ontwikkelingen binnen de branche. Hierbij wordt alles uit de kast gehaald wat nodig is om de doelgroep aan te spreken.

Bekijk altijd het portfolio van een webdesigner

Deze vind je normaal gesproken terug in het portfolio van de professional. Deze kun je meestal vinden op de website van de webdesigner. Daarnaast is een professional meestal trots op zijn voorafgaande werk.

Dit vertaalt zich vaak in een groot aantal opdrachten in zijn portfolio, deze kun je natuurlijk in alle rust beoordelen, voordat je hierin een keuze hoeft te maken. Stel dat je nu helemaal geen enkele website kunt vinden, die gerelateerd is aan jouw persoonlijke wensen en behoefte. Ga dan gewoon in het portfolio op zoek naar websites met een vergelijkbaar webdesign.

Lees reviews & ervaringen van derden

Tijdens je zoektocht naar de perfecte webdesigner, kun je proberen om reviews en ervaringen van andere klanten te beoordelen. Misschien kun je wel rechtstreeks met iemand in contact komen, die bijvoorbeeld in het verleden met de webdesigner heeft samengewerkt.

Door in eerste instantie naar feedback en recensies van anderen op zoek te gaan, kun je vervolgens een duidelijk beeld schetsen betreft de service en diensten van desbetreffende webdesigner.

Probeer bij de zoektocht naar een degelijke webdesign service ook altijd een paar vragen voor jezelf beantwoord te krijgen. Vraag bijvoorbeeld:

  • Hoe was het verloop van de  samenwerking?
  • Was het prettig om samen te werken?
  • Hoe lang duurde het voordat het project volledig was afgerond?
  • Kon de webdesigner binnen het afgesproken budget blijven?
  • Biedt de professional eventueel ook ondersteuning voor op de lange termijn?

Let op creativiteit & authenticiteit

De website van een bedrijf is het digitale visitekaartje van de onderneming. In andere woorden, een bedrijfswebsite weerspiegelt precies datgene waar het bedrijf in feiten over gaat.

Naast een functionele en overzichtelijke structuur van de website, is het van belang dat de webdesigner onder anderen de visie, missie en het overkoepelende karakter van het bedrijf begrijpt. Deze belangrijke aspecten zijn niet alleen belangrijke peilers voor grote bedrijven, want het zijn juiste deze aspecten die de visuele identiteit van een onderneming weerspiegelen.

Kies daarom altijd een goede webdesigner, die de toekomstvisie van je bedrijf ook daadwerkelijk snapt. Een professional staat altijd open voor feedback en suggesties. Daarnaast zorgt hij of zij dat het project van A tot Z binnen de afgesproken tijd en binnen het vooraf opgestelde budget kan blijven.

Kijk naar het totaalplaatje

Bij het kiezen van een goede webdesigner is het van belang om belangrijke aspecten zoals het kostenplaatje duidelijk vooraf te bespreken. Een bedrijfswebsite is maatwerk, maar hoeft geen torenhoge kosten met zich mee te brengen.

Soms biedt een webdesigner een totaalpakket aan. Hierbij zitten vaak de prijzen voor webhosting, maandelijks onderhoud en het uitvoeren van periodieke updates inbegrepen. Mocht iets niet helemaal duidelijk zijn, beoordeel dan eerst het totaalplaatje en maak dan pas een beslissing.

Meer weten over webdesign?

Ben je van plan om in de toekomst een nieuwe website te laten maken? Of heb je hulp nodig om de bedrijfsidentiteit van je lokale onderneming een update te geven? Als freelance webdesigner ontwerp ik de meest uiteenlopende website voor kleine, startende bedrijven en lokale ondernemers die hun bedrijf een online boost willen geven.

Voor meer informatie kun je geheel vrijblijvend contact opnemen. Ik werk op freelance basis en bied hierbij verschillende diensten aan, die van elke lokale onderneming gegarandeerd een online succes maken.

Deel:

Kaspar Daamen

Webdesigner bij kaspar.nl

Neem contact op